Zacuti cloveka v sebi in ob sebi. Deluj. Deluj odgovorno in socutno.

ponedeljek, 12. maj 2014

eurovizija 2014

Cel kup besedicenja na pojavo bradatega dekleta alias nepobritega tipcka v zenski obleki.

Bi mi na trenutke lahko postalo ze zal, da nisem gledal evrovizije...
Na kratko:
1. Ne, tak fant z brado, oblecen v zensko NE bo spreobrnil vasih odrascajocih otrok v geja. To si ali pac nisi in spolne orientiranosti se ne nalezes.
Istospolnost ni nekaj, za kar se odlocis. Niti ni nekaj, v kar bi bil vzgojen, kajti glede na to, da vsi otroci nastanejo v hetero druzinah, homoseksualci prakticno ne bi obstajali.

2. Ce si homoseksualec pac si, ce nisi, pac nisi. In ce bo imel moj otrok nagnjenost k istemu spolu, verjamem, da ga bo ze homofobna druzba dovolj stigmatizirala in omejevala. In dokler bo spostoval vrednote in ne bo zganjal nasilja nad drugimi, bo sledil resnici, ne bo kradel, bo pripravljen stvari deliti, pomagati drugim, bo v meni dobil vso podporo, ki jo bo potreboval. Predvsem pa vso ljubezen.

3. Evrovizija pa...sicer ze leta ne gledam tv, a verjamem da se zadeva ni pretirano spremenila. Glasove si podelijo sosede glede na trenutne ideologije, ki jih posamezne drzave furajo. Ce bo v ukrajini zaradi rusije vojna, je pac pricakovat, da bo v kratkem zmagala ukrajina...in eu bo pokazala svetu, kaj je prav.
Tak svet soustvarjamo iz dneva v dan.

In se vec na to temo kar na blogu, ki mi je prej prisel pod roke, oz.bolje, pod oci:

http://kostinmozeg.wordpress.com/2014/05/11/lej-jo-brado-ma/